Категория: События
Просмотров: 8890

Праця з глухимиПротестанти різних деномінацій і греко-католики Одеси провели в лютеранському домі Святого Павла круглий стіл, темою якого була євангелізація та катехизація осіб з вадами слуху.

 

Під час зустрічі відбувся обмін досвідом церков щодо пасторальної праці з нечуючими людьми. В обговоренні цих всіх питань взяли участь і самі нечуючі, представляючи свій досвід приходу до Церкви. „Найціннішими гостями круглого столу були особи з вадами слуху”, — підкреслив канцлер Одесько-Кримського екзархату УКГЦ отець Володимир Ждан.

 

Як повідомив священик, під час круглого столу визріли нові пропозиції щодо межконфесійної пасторальної праці людей чуючих і людей з вадами слуху.

 

„Суспільні дні — це час засіву зерна в добрий ґрунт, адже під час їх проведення народжується багато прекрасних ідей і пропозицій, — коментує отець Володимир Ждан. — Але дійсна праця повстає після них, адже ці ідеї і пропозиції потрібно реалізовувати.”

 

За словами душ пастиря, темою цих Суспільних днів була комунікація, а тому для УГКЦ в Одесі і по всьому Одесько-Кримському екзархаті важливим було не тільки закцентувати на комунікативності, але відтепер втілювати її на різних ділянках — чи то в межконфесійному полі, чи то з особами які мають фізичні вади, або якісь інші труднощі. „Тепер ми тільки починаємо працювати з новим ентузіазмом”, — підкреслив отець канцлер.

 

„Ви нам можете допомогти, відкриваючи свій духовний світ, пізнати ще глибше те, що ми, чуючі, не можемо пізнати”, — сказав пастор Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні Андрій Гамбург, звертаючися до присутніх осіб з вадами слуху.

 

„Ми повинні спільно, разом звертати увагу на людей які не чують, не бачать, — каже єпископ Одесько-Кримський Василь (Івасюк). — Вони є наші ближні, такі люди як ми, вони потребують нашої допомоги”, — наголосив екзарх.