СНІД в Одесі1 грудня, в Міжнародний день боротьби з ВІЛ/СНІДом, працівники Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» відвідали хворих на СНІД людей в Одеському обласному стаціонарі на Кривій Балці. 

 

На сьогоднішній день в лікарні, за словами завідуючого стаціонаром Віктора Степановича Гойдика, перебуває 38 хворих, майже всі вони у термінальній стадії СНІДу. Важкий фізичний стан ускладнюється і пригніченим психологічним станом. Працівники БФ «Карітас Одеса УГКЦ» запросили всіх до спілкування в їдальню за солодким столом, фруктами та чаєм. А тих, хто не міг зійти, провідали в палатах, виявили їм свою підтримку та солідарність. 

Координатор Соціально-інтеграційного центру БФ «Карітас Одеса УГКЦ» Світлана Колодчин звернулася до хворих зі словами підтримки. «Ми дуже добре розуміємо ваші проблеми, і сьогодні ще раз хочемо запевнити вас, що ви не самотні зі своєю бідою, — запевнила Світлана Колодчин. — Ми працюємо для вас, в нашій організації ви завжди можете отримати підтримку і допомогу. Наші досвідчені консультанти, медсестри, психолог, юрист допоможуть вирішити багато проблем. А душевний спокій допоможе знайти священник». 

Коментуючи враження від зустрічі, Світлана Колодчин відмітила: «Для нас дуже важливими були слова, які сказала в кінці одна хвора: "Дякуємо вам за свято, яке ви сьогодні для нас влаштували..."». 

Довідка

«Карітас» (від лат. caritas — милосердя, самовіддана, безкорисна любов) — це міжнародна католицька мережа благодійних організацій, яка займається підтримкою розвитку суспільства, соціальною діяльністю та наданням допомоги людям.

БФ «Карітас Одеса УГКЦ» вже чотири роки реалізує в Одесі проекти по догляду та підтримці людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, співпрацює з медичними установами та недержавними організаціями.