Категория: События
Просмотров: 8651
Творчість дітейВІЛ почав активно поширюватися одеськими селами, тоді як раніше це була переважно хвороба мешканців великих міст, повідомила Наталя Аксьонова, співробітник обласного Центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді «Гармонія».

 

«СНІД іде в область. Звідти його не викоренити», — підкреслила Наталя Аксьонова.


По це вона заявила під час відвідання реабілітаційного центру священиками Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) і Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП).


Ситуація ускладнюється тим, що в селах люди дуже погано інформовані про специфіку ВІЛ/СНІД. «Сільські мешканці не знають ні як застерігатися від цієї хвороби, ні як себе поводити у разі захворіння», — каже Наталя Аксьонова.


«Немає кращої профілактики від СНІДУ, ніж віра в Бога», — заявив владика Василь Івасюк, Одесько-Кримський Екзарх УГКЦ в промові до хворих на ВІЛ дітей та їх батьків і опікунів. «А в сільській місцевості роль Церкви особливо важлива. Бо ніхто інший ніж священик не розповість про моральність і недопустимість важких гріхів розпусти і наркоманії. Церкви мають допомогти страждаючим і нужденним людям», — відмітив екзарх УГКЦ.


Церковнослужителі відправили молебень за хворих на ВІЛ/СНІД дітей, познайомились і поспілкувалися з ними, залишили подарунки, помазали всіх присутніх цілющим миром.


«Розумійте, друзі, що не миро лікує як таке, а Господь Бог Ісус Христос, який відповідає на наші щирі молитви», — пояснив о. Олександр Філіппов, капелан Одеського обласного СНІД-центру.


«Ми хочемо вам дати, наскільки це можливо, Господа, — підкреслив владика Василь, звертаючись до дітей та їхніх батьків. — Христос воскрес, і віруючий в Нього також воскресне. Будемо молитися за вас, благословити і нехай вам Бог дарує щастя та сповнення надій».


Відвідання лікарні відбулося в рамках відзначення Всесвітнього Дня хворого. Зорганізували зустріч о. Олександр Філіппов та о. Ігор Тарас, голова Комісії душпастирства охорони здоров’я Одесько-Кримського екзархату УГКЦ.

Довідка

10 травня 2009 року у Неділю Розслабленого Українська Греко-Католицька Церква буде відзначати День хворого у рамках XVII Всесвітнього Дня хворого. Відзначення Дня хворого має за мету привернути увагу християнської спільноти та усього суспільства на хворих людей, їх родини та тих, хто облегшує їхні страждання, зокрема медичний персонал та волонтерів.
 

 

Посещение СПИД-центра  о. Игорь Тарас, владыка Василий Ивасюк, о. Александр Филиппов