Освячення каплиціЄпископ Василь (Івасюк) освятив в Херсоні 3 травня приміщення під каплицю «Перенесення мощей св. Миколая Мирлікійського» і хрест, на місці якого буде збудований храм в честь Покрови Пресвятої Богородиці.

 

Це вже буде другий храм в якому буде служити УГКЦ в Херсоні.


«Цією важливої подією ми завдячуємо німецькій лютеранській громаді міста Херсона, пресвітеру Дмитрові та їхньому єпископу Георгу Гюнчу», — повідомив Одесько-Кримський екзарх Кир Василь.


Окрім екзарха в церемонії освячення взяли участь о. Степан Макар, пастор Німецької Євангелійної Лютеранської Церкви Дмитро, ігумен херсонського василіанського монастиря о. Макарій Ленів, о. Володимир Цяпка (Скадовськ), о. Володимир Галатюк (с. Птахівка), о. Микола Тюрдьо (с. Тарасівка), о. Богдан Матковський (с. Федорівка), о. Ігор Макар (с. Антонівка), о. Роман Боруцький (с. Сонячне), віряни УГКЦ і НЄЛЦ.


Протопресвітером і парохом призначений о. Степан Макар.


Каплиця та ділянка під забудову храму розташовані по вул. Леніна, 27.

Довідка

В 2003 році Херсонська міська влада виділила для німецької лютеранської громади 15 соток землі на якій протестантська громада запроектувала будівництво храму і будинку пресвітера. На цій ділянці було збудовано двоповерховий дім для пастиря.


Завдяки добрій співпраці УГКЦ і Німецької Євангелійно-Лютеранської Церкви в 2009 році було вироблено стратегію спільного служіння вірянам обох церков в місті Херсоні.