Стараннями о. Івана Третяка, Протопресвітера Кіровоградського УГКЦ, та з великою допомогою о. Петера Креніцкого, Протопресвітера Тячівського (основний жертводавець), та Владики Мілана (Шашіка), Єпарха Мукачівської Греко-Католицької єпархії, та багатьох інших жертводавців в м. Кіровограді, у листопаді – грудні цього року було споруджено дерев’яну капличку.

Чин освячення новозбудованої церковці 21 грудня цього року довершив Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський УГКЦ, у співслужінні з священиками та при участі багатьох вірних.

"Ця подія є надзвичайною в новітній історії нашої Української Греко-Католицької Церкви. Адже більше як двісті років тому, наприкінці 18 ст. Київська Церква, що була в єдності з наступником Святого Апостола Петра – Єпископом Риму, була жорстоко переслідувана і знищена на теренах сучасної Кіровоградщини. Тепер, при Божій помочі, після стількох років перерваного служіння нашої Церкви в цьому краї, ми побудували і освятили першу святиню нашої Церкви", - сказав у коментарі для Департаменту інформації о. Іван Третяк.

Парафіяни складають подяку Богові і усім жертводавцям.

Департамент інформації УГКЦ


Додаток:

Звернення до вірних нашої Церкви та усіх людей доброї волі греко-католиків Кіровоградщини

Дорогі у Христі Брати і Сестри!

Звертається до Вас релігійна громада (парафія) Різдва Святого Івана Хрестителя Української Греко-Католицької Церкви м. Кіровограда.

Понад двісті років тому Київська Церква, що була в єдності з Римським Апостольським Престолом (УГКЦ) і була духовною і національною твердинею нашого українського народу стала жорстоко знищена російським царським урядом на теренах Східної, Південної, Північної і Центральної України.

Лише два роки тому, в 2006 році, Українська Греко-Католицька Церква відновила своє служіння в самому географічному Центрі України – Кіровоградській області.

Перша парафія УГКЦ була заснована у м. Кіровограді 2006 року. Понад рік ми докладати зусиль, щоб отримати в м. Кіровограді невелику земельну ділянку для будівництва нашого храму. Богу дякувати, цього року Кіровоградська міська рада своїм рішенням надала нашій парафії в м. Кіровограді по вул. Героїв Сталінграда земельну ділянку для будівництва нашого парафіяльного храму. А 6 липня поточного року, в часі свого пастирського візиту до м. Кіровограда, Блаженніший Любомир звершив чин освячення хреста і даної земельної ділянки. Ще цього року ми з допомогою Божою і жертводавців побудували невелику капличку, яку освятили 21 грудня.

Тепер перед нами стоїть важливе завдання – побудувати храм. Щоби це зробити, ми потребуємо людей доброї волі, які б допомогли нам своїми пожертвами зреалізувати цей проект.

На сьогодні у Кіровоградській області є вже 4 парафії УГКЦ і жодна з них не має свого храму (тільки в Кіровограді є капличка). Богослужіння проводимо у приватних домах і пристосованих приміщеннях. Тому, побудувати перший храм Української Греко-Католицької Церкви у самому центрі нашої Батьківщини є для нас, усієї УГКЦ і нашого Українського Народу надзвичайно важливо і потрібно. Цей храм стане ще одним гарним центром християнської духовності та української національної культури на Кіровоградщині.

Дуже просимо Вас, допомогти нам побудувати храм Української Греко-Католицької Церкви в м. Кіровограді.  

Жестом Вашої допомоги Ви назавжди впишетеся в книгу пам’яті фундаторів і доброчинців цього майбутнього храму. В кожній Божественній Літургії, що будуть служитися щоденно у цьому храмі, Вас будуть завжди поминати, як жертводавців і фундаторів.

Благодійні кошти, які Ви будете бажати пожертвувати на будівництво нашого храму у м. Кіровограді, ласкаво просимо пересилати в гривнях за банківськими реквізитами:

Релігійна громада (парафія) Різдва Святого Івана Хрестителя Української Греко-Католицької Церкви м. Кіровограда, п/р 260023011709 в ОПЕРВ обласного управління ВАТ «Ощадбанк», Код ЄДРПОУ 34813284, МФО 323475 - благодійний внесок для будівництва храму.

З надією на Ваше розуміння і допомогу від імені вірних парафії УГКЦ м. Кіровограда

 

о. мгр. Іван Третяк, Протопресвітер Кіровоградський УГКЦ 

 

Храм у Кіровограді 

 

Храм у Кіровограді 

 

В каплиці 

 

Служба Божа в Кіровограді 

 

УГКЦ в Кіровограді