Освячення землі29 червня в місті Южноукраїнськ Миколаївської області, було освячено землю під будівництво храму УГКЦ на честь Всіх святих українського народу. Після освячення, Владика Василь Івасюк, Екзарх Одесько-Кримський, біля встановленого хреста відслужив Божественну Літургію, яку своїм співом прикрасили студенти Івано-Франківської духовної семінарії.

На цю торжественну подію прибули священики Миколаївського деканату: о. Тарас Павлюс (декан Миколаївський), о. Віктор Давидюк (с. Жовтневе, Врадіївського району), о. Роман Балита (м. Врадіївка), о. Роман Монтецький (с. Агафіївка, Одеської області). Серед гостей був також присутній міський голова м. Южноукраїнськ.

"В місті діють такі конфесії як Українська Православна Церква (Московського та Київського патріархатів), Римо-Католицька Церква, протестантські громади. Парафія УГКЦ зареєстрована на прохання вірних 28 жовтня 2005 року. Не маючи храму о. Ігор Ворона пристосував одну кімнату власної квартири під Богослужіння, яку щонеділі відвідують близько 50 вірних. Поступово кількість парафіян збільшується. Тому було поставлене питання про будівництво нового храму. В найближчій перспективі о. Ігор планує розпочати служіння для людей, позбавлених волі, хворих в лікарні та школі-інтернаті", - розповідає секретар Одесько-Кримського екзархату Галина Долішняк.

Вірні парафії звертаються із проханням про допомогу в будівництві храму Всіх святих українського народу, оскільки фінансової можливості збудувати храм наразі не існує. Проте є добрий початок: земельна ділянка, ескізний проект та розроблений кошторис будівництва. Всього громада потребує 80 тисяч євро.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

Місто Южноукраїнськ засноване 30 років тому і нараховує близько 40 тис. населення, більшість з яких вихідці з Західної України, які в свій час приїхали працювати і розбудовувати атомну станцію. В місті є чотири середні школи, гімназія, професійне училище, сиротинець, лікарня. У перспективі планується розбудова четвертого реактора атомної станції і одночасно буде розширюватись житловий комплекс міста. Очікується приїзд нових спеціалістів і робітників.

Отець Ігор Ворона народився 1980 року в с. Товстеньке Чортківського району Тернопільської області. Навчався в ІФТА у 1999-2005 рр., де отримав ступінь бакалавра. Бажаючи служити в якості священика та маючи місійного духа, о. Ігор Ворона звернувся до Владики Василя і був прийнятий до Одесько-Кримського екзархату. 21 листопада 2006 року в храмі святого Архистратига Михаїла в с. Жовтневе Врадіївського району Миколаївської області був рукоположений на священика. 6 січня 2006 року був призначений адміністратором для духовної опіки вірних в м. Южноукраїнськ.