Категория: Статьи
Просмотров: 6823

Кінець світуВ молитві «Отче наш» молимось: …нехай прийде Царство Твоє». Кожен раз молячись цю молитву ми просимо кінця світу, тобто — початку Божого Царства. Охрещені, ми є дітьми, громадянами Божого Царства. Маємо білет до неба, але можемо його загубити. «Нехай прийде Царство Твоє».

 

Часто коли ми бачимо катаклізми, чи суспільні протистояння, приходить думка, що кінець світа близько. Кажемо, що це Апокаліпс. Але рідко ми думаємо категоріями Богословськими. Часто страхами чи катаклізмами, чи телебачення провокує в нас страх. Чекаємо глобальний катаклізм, потоп чи атом. І що буде кінець людськості.

 

Після гріхопадіння людина стала смертною, і ціле життя людину супроводжує страх смерті, провокує його гріх, страх смерті. Тими справами легко маніпулювати.

 

Чи може бути позитивна візія кінця світу? Одкровення Івана Богослова, говорить не тільки про страхи, але каже, що є Ісус - Агнець Божий, котрий над тим всім панує. Ми не самі - є Божа опіка. Бог має свій план, це історія спасіння. Бог дає обітницю, що Він прийде другий раз в Славі. Говорить про знаки - це війни, землетруси, але це сигнали, «дзвінки» з неба.

 

Перші християни думали, що це станеться за їх життя. Вони мріяли про цей день, бо зустрінуться з Ісусом. Вірили, що Ісус після воскресіння, прийде і забере їх до себе. Вони навпаки були засмучені, чому Ісус не приходить, може вони щось зле роблять. Перші Християни були страшно переслідувані. Текст Апокаліпс повстав в атмосфері переслідування перших християн. Св. Іван надихав християн, що Ісус прийде, що зло буде покаране - це основна думка Апокаліпсу, а не армагедону тобто знищення. Це навпаки - визволення. По смерті св. Івана учні побачили що Христос не приходить. Одкровення Івана не можна приймати дослівно. Є пророцтва які збулись в часі Ісуса, а є пророцтва, які ще не збулись, ми їх чекаємо.

 

Як зараз люди бояться того дня, то перші християни його чекали. «Добра новина має бути проповідувана всім народам», - казав апостол Павло, всі мусять почути Євангелію. Зараз треба потішати людей, що Ісус скоро не прийде, кінця світу не буде.

 

Перші християни дивились на кінець світа позитивно. Чекали на прихід Христа в Святості. Господь, коли прийде буде сонцем, кожна сльоза буде обтерта. Пророцтво Ісаї подає цікаві думки - немовля буде гратись коло нори гадюки, а малюк встромить руку в зміїну нору,(Iс 11, 6-8). То значить закінчится страх, насильство, смерть гріх.

 

Кінець світа це не глобальна катастрофа. Але прихід Христа, це об'явлення нового досконалого світу. Божий план кінця світу нам на користь, а не на страх.

 

Людство мало завжди дві візії кінця світу: релігійну, і чисто природню. Люди боялись завжди гніву Божого, чи кари за гріхи.

 

Об’явлення в Фатімі говорить, про різні катаклізми, після них одні люди покаються, а другі не покаються.

 

Календар майя, казали чи ні вони про кінець світу це невідомо і неварто нашої довіри. Це язичеські народи, які поклонялись ідолам, хто вірить їм, поклоняється ідолам.

 

Скільки раз нам казали про кінець світу. Особливо круглі дати 2000, 1900, 1800. Чому люди придумують ті дати? Людина думає магічно, а не по Божому. Особливо тяжке XX ст., багато людей обманутих кінцем світу. Повстало багато сект, люди все продавали йшли в гори, а гуру все забирали і ставали мільйонерами. Навіть часто робили спільне самогубство. Цього разу мовчать свідки Єгови «великі спеціалісти», кінця світу.

 

Біблія говорить, що на прикинці світа має прийти антихрист. Образ антихриста має спричинити те, що люди почнуть каятись і будуть жити Євангелією. Після смерті Ісуса на Христі, Люцифер програв і він з подвійною силою атакує світ. Для чого він такий злосний, і страшить всіх своїм кінцем світу? Бо це його кінець, і він втратив безповоротно рай.

 

Людина має в собі образ Бога тільки тоді, коли перебуває, в ласці Божій освячуючій. Для них кінець світу, це як для перших християн - щасливий день.

 

Кінець світу може бути індивідувальний і загльний. Смерть індивідуальна це та дійсність про час котрої ми незнаємо. Тому є суд особистий і загальний. Індивідуальний суд - до кожного прийде кінець світу, це наша смерть. Для кожного світ цей закінчиться. Апокаліпс має приготувати нас до доброї смерті.

 

Біблія говорить про Другий прихід в славі Ісуса Христа, але про час цей ніхто не знає тільки Отець. По знаках можемо розпізнавати - це переслідування християн - щотри хвилини гине в світї християнин - в рік 170000. Господь сказав, що вкоротить ці дні заради вибраних, заради них прийде кінець світа, для них це як звільнення з каторги.

 

Біблія говорить виразно що з неба будуть падати зірки, небо порушится, будуть знаки і люди будуть тремтіти від страху, все тайне стане явним. Кінець світу - це Суд Останній, ми маємо дати рахунок, що робили протягом життя. Одні будуть по правиці другі по лівиці. Тяжко,страшно буде тим що відвернулись від Бога, від любові, правди, добра.

 

Катаклізми це Божий заклик щоб люди опам’ятались. Але це не означає, що зближається кінець світу. Людину треба часом опам'ятати мовою сили, мовою катаклізмів. Бог милосердний і справедливий, нам важко це зрозуміти.

 

Люди самі роблять катастрофи, Тим самим нищать цей світ і себе. Безбожна людина себе і інших вбиває, тим спричиняє кінець свого життя. Аборти кінець світа для 54 мільйонів дітей, в рік вимирає держава. Хвороби, які повстають як наслідки гріха - алкоголь, куріня, снід, гріх це кінець світу.

 

Людина не розуміє що таке гріх, яка це страшна дійсність. Коли Отець Небесний віддав свого Сина на ганебну смерть. Опам’ятайся, людино, до чогось іншого ти є призначена. Ми не знаємо чим є гріх, тому Апокаліпсис Івана про це говорить нам, - Щоб любов Бога запанувала над нами.

 

Апокаліпс був реалізований безпосередньо на нашій землі. Кіптява диму Чорнобилю, голодомор, війна, якою до нині тішиться демон, і робить паради, а це Апокаліпс, за це треба каятись.

 

Людина схильна вірити не Богу, а демонській брехні. Після 21.12.1012. буде інша дата кінця світу. (Далі - бункери, свічки, сіль.)

 

Без покаяння, без Бога, кінець світу це пропасть, це страх, (бункери це прообраз пекла).

 

Тим хто боїться кінця світу треба просити прощеня за гріхи, бо кожна людина помре, а найстрашніша смерть в гріхах.

 

Ми християни віримо, і очікуємо на кінець світу. Коли це буде незнає ніхто, тільки Бог. Найстрашніше це те, що люди відійшли від Бога, а прилучились до злого. Це може дальше викликати війни, катаклізми. Язичество полонило весь світ, це бачимо навіть в цьому очікуванні кінця світу, це язичеське очікування.

 

Люди глибокої віри переживуть все! Вони мають великі можливості порівняно з людьми без віри. Упадок віри, зникнення святості. Церква переживає час випробовування, сатана бореться з Церквою, це час особливий де треба нам християнам великої віри. Без людського покаяння може прийти кара.

 

Прихід Ісуса це є правда віри, в котру ми віремо. Ми маємо жити в постійному очікуванні. Панування Христа перед кінцем світу буде особливо щасливим часом в житті Церкви, а потім наступить боротьба сатани, де остаточно він програє і буде Суд Божий.

 

Хто витримає в вірі до кінця, без компромісу буде служити Богу, а не злу, той буде спасенним.

 

Кінця світу боїться злий дух, бо боїться справедливості Божої. Тим хто боїться кінця світу керує не Божий Дух.

 

Кінець світу прийде коли буде всесвітнє проголошення Євангелії і покаяння Євреїв (Рм 11,26), найближчим часом це є неможливо. Не багато лишилося місць на Землі де не проголошувалась би Євангелія, а отже пророцтва збуваються.

 

На страшному суді Бог покаже нам, що ми помилялись не живучи Божою правдою. Чи ми маємо вплив на прихід кінця світу? Так - наша святість наближає прихід Спасителя.

 

Кінець світу