Владика Василь (Івасюк) та Патріарх Любомир (Гузар)Одесько-Кримський екзарх УГКЦ владика Василь (Івасюк) назвав зречення Блаженнішим Любомиром патріаршого престолу проявом Божої волі і висловив надію на підсилення впливу Церкви на суспільство завдяки співпраці двох патріархів — новообраного та патріарха-емерита.

 

Одесько-Кримський екзарх вважає, що відхід патріарха Любомира від справ є дуже мудрим кроком, який фактично подвоїть силу і вплив Церкви: „Коли новий Верховний архієпископ прийме керівництво патріархією, Блаженніший Любомир буде і надалі допомагати Церкві своїми знаннями і досвідом, але навантаження на нього буде меншим. Отже разом новий патріарх і патріарх Любомир Гузар багато чого зроблять на славу Божу”.

 

„Блаженніший Любомир відійшов від уряду, але Церква не залишилася без проводу — Львівський архієпископ Ігор (Возьняк) продовжує справу Любомира Гузара допоки не буде обрано нового патріарха. Вибори пройдуть у відповідний час”, запевнив владика Василь.

 

„Цю відставку треба сприймати як волю Божу”, підкреслив Одесько-Кримський екзарх.

 

Як ми вже повідомляли, 10 лютого патріарх Любмир (Гузар) повідомив про своє зречення з посади голови Української Греко-Католицької Церкви. Вибори нового голови УГКЦ пройдуть під час засідання Синоду єпископів, яке розпочнеться 21 березня цього року. До обрання патріарха Церкву очолює Архиєпископ Львівський, прототроній Києво-Галицький Ігор (Возьняк).