Священики УГКЦ в КримуПротягом трьох днів з 6 по 8 травня в місті Алупка проходили реколекції (духовні вправи) для греко-католицьких священиків та їхніх родин, які душпастирюють в Автономній республіці Крим та місті Севастополі. На цих територіях священикам приходиться активно трудитися, надаючи душпастирську опіку усім, що бажають віднайти Божу благодать.

 

За традицією священики Кримського деканату кожного місяця зустрічаються почергово на різних парафіях, які входять до даного протопресвітерства. Цього разу це не були чергові збори, а реколекції які проводив доктор канонічного права отець Роман Шафран з міста Львова.

 

Реколекції розпочалися в четвер з Молебню до Пресвятої Богородиці який очолив Екзарх Одесько-Кримський Василь Івасюк. На місіях в Криму брали участь сестри монахині Дарія (ЧСВВ) та Захарія (ЧСВВ) зі Львова, які зосередили свою працю на катехизації дітей. У суботу на передодні дня Матері стараннями сестер діти вітали усіх присутніх матерів з їхнім Святом, а дарунками для них були молитва, пісні, вірші і звичайно квіти зроблені самими дітьми.

 

8 травня в суботу по завершенні реколекцій відбулися також збори духовенства Кримського деканату на яких розглядалися спільні проблеми і труднощі та плани у подальшій душпастирській праці, — повідомляє прес-служба Кримського деканату УГКЦ.

 

Священики в Криму