Віктор Янукович в церквіЗа словами настоятеля храма святого апостола Андрія Первозванного отця Ігоря Тараса, новий президент України Віктор Янукович має не тільки ззовні видавати себе за православного християнина, але й діяти як християнин, запроваджуючи християнські цінності в суспільне життя країни і закріплюючи їх на законодавчому рівні. Першим кроком нового президента має стати заборона абортів, вважає одеський священник.

 

"Боже провидіння дало нам президента нового, і добре що він є християнином, — каже отець Ігор. — Але християнство — це не мода і не імідж, а реальні справи. Особливо показово християнська віра Віктора Януковича буде видна по його роботі щодо повної заборони абортів, — підкреслює отець Ігор Тарас. — Такі моральні цінності як життя має захищати кожний, а особливо президент. Аборт — це є боротьба проти життя. Ні президент, ніхто інший не має права боротися проти життя."

 

Також отець Ігор закликав Януковича запровадити в навчальний процес предмет з християнської етики. "Для президента важливо зрозуміти, що треба в Україні виховати духовних людей. Людина, яка виховується на християнській етиці, буде корисною як для суспільства, так і для держави в цілому, а тому треба якомога скоріше почати викладання християнської етики на загальноукраїнському рівні", — вважає священник.

 

"Багато проблем моральних нищать суспільство, — каже настоятель храму. — Якщо моральна деградація буде продовжуватись, суспільство буде зазнавати дедалі більших втрат, в тому числі й матеріальних. Тому вивчення християнської етики має бути впроваджене якомога скоріше", — зазначив душпастир.

 

"Якщо вдасться впровадити викладання християнської етики в Одесі хоча б так, як вона впроваджена на Західній Україні, це би був великий прорив для зміни цього суспільства", — підкреслив настоятель Свято-Андріївського храму УГКЦ.