Святий ВолодимирНастоятель православного католицького храму святого апостола Андрія Первозванного отець Ігор Тарас закликав новообранного прездента України Віктора Януковича захищати право кожного віруючого належати до будь-якої церкви.

 

"Якщо президент буде думати тільки по світському, тобто давати перевагу одним чи другим, Київському Патріархату або Московському, католикам або протестантам, тоді він зрадить духовному принципу, встановленному Христом: не забороняйте їм, бо хто не проти вас, тот за вас (Мар. 39-40)", — підкреслив священник.

 

"Що до нашої Церкви — церкви, яка є на наших землях відколи тут була хрещена Київська Русь, незважаючи на погляди, на ставлення новообраного президента, чи його команди, чи когось іншого — наша Церква в Україні є, була і буде, її ворота пекельні не подолають, ані переслідування, ані що інше її не знищить", — впевнений пастир.

 

За його переклонанням, любе утискання, або невизнання Української Греко-Католицької Церкви ніколи не піде на користь президентові, але піде натомість на користь самій Церкві. "Якщо церква буде переслідувана, або якось недооцінена в очах влади, це також добре, бо як каже Христос, якщо вас переслідуватимуть — ви блаженні."

 

"Найважливіше для президента то є любити і шанувати свій народ. Президент має духовно переживати Бога, і ніякий церковній спільноті не перешкоджати розвиватись," — підсумував настоятель одеського Свято-Андіївського храму.