Категория: События
Просмотров: 10288

Інавгурація перзидента УкраїниЗа словами настоятеля Свято-Андріївського храму УГКЦ в Одесі отця Ігоря Тараса, перемога Віктора Януковича на президентських виборах означає перемогу християнства.

 

"Суспільство багато в чому виграло, тому що Янукович є християнин, — каже отець Ігор. — Добре, що Україну не очолив атеїст або сектант. Президент Ющенко в свій час молився в святій Софії, а Янукович в Києво-Печерській Лаврі, де покояться мощі багатьох католицьких святих."

 

Як відмітив настоятель храму, Янукович належіть до канонічної апостольської Церкви, "через то він дуже гарно розпочав своє президентство".

 

"Деякі люди дуже часто згадують його молоді роки, але я вірю, що людина з віком стає розумніша. І Янукович не виняток, він мусить стати розумнішим, інакше йому буде стидно перед дітьми, перед онуками, перед майбутніми поколіннями. Думаю, він не захоче, щоби по ньому залишилась погана пам'ять", — сказав священник.  

 

За його словами, найкращим в поведінці Віктора Януковича є те, що він розпочав свою інавгурацію саме з молитви. "Не так важливо хто, патріарх якої Цекви його поблагословив — це його розуміння, його особисте переконання і він як людина і як президент має право обирати ту людину, від якої він дійсно хоче отримати благословення і духовну підтримку."

 

Патріарх Московський Кирило взяв відповідальність молитись за президента Януковича і за всі його діла, і за благополуччя України, вважає отець Ігор. "Тобто все, що буде робити доброго Янукович, тим буде завдячувати благословенню від патріарха, а що буде робити поганого — тим буде те благословення марнувати. Нехай тепер він оправдає благословення патріарха Церкви, великої Церкви, східної Церкви. Не так просто отримати благословення в Церкві — за благословенням іде відповідальність", — підкреслив душпастир.

 

Віктора Януковича благословляє патріарх Кирило 

 

Фото: ТСН