Категория: События
Просмотров: 9929

Освяченя наріжного каменюОсвячення наріжного каменя храму «Всіх святих українського народу» відбулося в м. Южноукраїнську Миколаївської області 2 травня. 

 

В основу фундаменту була закладена меморіальна плита як пам’ятка про важливу подію в житті громади міста.


«Місто є багатоконфесійне, молоде, — коментує владика Василь Івасюк, екзарх Одесько-Кримський. — Багато є вихідців з Галичини. В самому місті є Московська церква, Київський патріархат, Римо-Католики. Люди з надією дивляться на храм, котрий хочемо спорудити до наступної Пасхи 2010 року».


На сьогоднішній день богослужіння проводяться в квартирі священика в приспособленій кімнаті під каплицю. Проте кількість активних вірян сягає близько 70 осіб, то ж храм є просто необхідний.


На думку владики Василя, таких чисельний зріст відбувся завдяки невтомимій праці пароха. «Парох Ігор Ворона є людиною молитви і всім серцем турбується про поручених йому вірян», — каже екзарх.


За інформацією отця-пароха, греко-католики мають дуже добру співпрацю з міською владою, з місцевими ЗМІ — то є передачі на телебаченні, проповіді в пресі, випускається своя парафіяльна газета – повнокольорова.


В торжественій церемонії закладання каменя взяли участь єпископ Василь, парох о. Ігор Ворона, виконроб Федір Іванович і меценат Сергій Пелюх. За участю духовенства та вірних екзарх Одесько-Кримський Кир Василь Івасюк відслужив молебень до Пресвятої Богородиці і здійснив чин освячення наріжного каменя.


В церемонії освячення також взяли участь священики о. Тарас Павлюс – декан Миколаївський, о. Роман Балита (м. Врадіївка), о. Роман Монтецький, (с. Агафіївка, Одеська обл.).


Храм буде знаходитися на вул. Набережна енергетиків.


Прес-служба Одесько-Кримського екзархату
Української Греко-Католицької Церкви